Дивовижна Куба

Дивовижна Куба

Перед тим, як відправитися в чергову подорож потрібно обов’язково озброїтися бажанням дізнатися щось цікаве про країну. І Куба тут не виняток, повірте, тут є на що подивитися!

Долина Віньялес в горах Сьєрра-де-лос-Органос в провінції Пінар-дель-Ріо внесена в список ЮНЕСКО всесвітньої спадщини. Там знаходяться химерні скельні утворення “моготес”, плантації кращого в світі чорного тютюну, велика система печер і джерела мінеральних вод.

Найкраще місце для дайвінгу та спортивної риболовлі – острів Хувентуд. Дуже цікаві пляжі Бібіхагуа з чорним піском і Пунта-дель-Есте з індіанськими наскальними малюнками, садиба Ель-Абра (має статус Національного пам’ятника), а також заповідник Лос-Індіос – Сан-Феліпе і морський парк Пунта-Франсес.

Найвідоміше в світі курортне місце Варадеро забудоване комфортабельними готелями. Воно знамените пляжами з тонким білим піском (входять в трійку кращих в світі), чистою водою, мальовничими околицями. Зокрема, великий інтерес викликають у туристів печера Амбросіо з наскельними малюнками, Національний парк Варадеро, крокодиловий розплідник і дельфінарій.

У провінції Ольгин Колумб вперше ступив на землю Куби. Тепер тут є меморіальний комплекс і фольклорне село Таино. Тут багато маленьких острівців, печер, водоспадів, грязьових джерел. У туристичному центрі Гуамо є найбільше озеро Лагуна-дель-Тесоро, в якому водиться крупна форель – об’єкт спортивної риболовлі, крокодили, черепахи і риби-манхуарі. Неподалік розташований крокодиловий розплідник.

Місто Сантьяго-де-Куба може похвалитися старовинною фортецею Кастільо Сан-Педро-де-ла-Рока-дель-Морро XVI-XVIII ст, внесеної до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. У ній розташований єдиний в світі Музей історії піратства. Як будь-яке старе місто, Сантьяго-де-Куба має ще безліч музеїв, архітектурних пам’яток. Для любителів активного відпочинку будуть цікаві гори, що оточують місто. Природний парк Баконао оголошений біосферним заповідником світового значення.

ВГОРУ